ISOC UA прийняв участь у круглому столі, присвяченому проблемам Інтернет операторів

Переведення операторів Інтернету зі спрощеної системи оподаткування на загальну може призвести до обвалення ринку та катастрофічного погіршення сервісу. Цій проблемі було присвячено круглий стіл в Одеській ОВА.
“Невеликі ISP працюють у селах і селищах значно збільшать свої витрати, що призведе до масового закриття ФОПів, і цю нішу повинні будуть закрити великі компанії, яким той чи інший регіон може бути нецікавим або не вигідним для обслуговування”, – зазначила виконавчий директор групи компаній. Мій провайдер» Людмила Кокоровець. — А якщо вони і надаватимуть свої послуги, то зовсім за інші гроші. Це призведе до того, що в Одесі люди платитимуть за інтернет умовно 300 гривень на місяць, а десь у віддалених районах – 1300 і більше».
«Якщо ми хочемо, щоб заявки розглядалися по два місяці, а люди все одно платили за відсутній інтернет, то це можна зробити, питання — навіщо? Ринок, позбавлений конкуренції, неминуче втратить як послуги та прийде до зростання цін», — вважає Роман Перун.
ISOC UA підтримав і соледарний із колегами, Юрій Каргаполов заявив, що “не можна експериментувати в телекомунікаційній сфері, це критична інфраструктура”.
“Йдеться про всеукраїнське явище, і ми не можемо з Одеси скасувати рішення керівництва Державної фіскальної служби, однак, маючи на руках чіткий план і бачення ситуації, можемо вести діалог, переконувати, закликати”, – наголосив губернатор.